søndag 2. september 2012

i år blir jeg verdensmester.


I år blir jeg verdensmester. De sier det er ensomt på toppen, og jeg trodde det var fordi alle var misunnelige eller fordi man var en irriterende bedreviter. Men det er feil. Det er fordi folk bryter løfter, fordi man ikke orker flere svik og skuffelser. Fordi folk har andre planer, de har bedre å gjøre, de har tross alt et liv. Mens du venter på at det skal bli sengetid glemmer de tiden og håper på å skvise inn fire timer søvn før sirkuset starter igjen. De er for slitne til å savne en, de får for mange meldinger på Facebook og på mobilen til å makte å være nysgjerrig på hvordan du har det. Og litt stolthet har man jo.

I år blir jeg verdensmester. Jeg skal verken vente på sengetid eller SMS’er som aldri kommer. Jeg skal fordype meg i danske kommasettingsregler og journalistisk setningsoppbygging til hjernen ikke tåler mer. Jeg skal lese Politiken fra A til Å hver dag. Jeg skal ha mørkere ringer under øynene enn noen annen i hele København. Jeg skal glemme å se på klokka, glemme å sjekke om noen har prøvd å få fatt i meg. Jeg har jo tross alt bedre å gjøre enn å svare telefonen.

I år blir jeg verdensmester, vennligst legg igjen en beskjed.

4 kommentarer:

 1. Å sette av tid til planer med andre, er noen ganger det skumleste jeg vet. Jeg er livredd for at planene skal bli avlyst eller at jeg skal bli glemt av.

  (Hihi, danske kommaragler! De har jeg aldri blitt klok på, synes bare dansker bruker komma overalt!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Jeg synes man skal gi alle en sjanse, men synes det er så skuffende hvor lett andre tar på avtaler! Og skuffelse på skuffelse er det verste.

   Godt med litt moralsk støtte angående kommareglene! Danskene på utdannelsen min synes selvfølgelig de gir god mening, men hvis man skal sette komma der man ville ta en naturlig pustepause ville man jo konstant hyperventilere...

   Slett