tirsdag 3. desember 2019

et sukk fra havets bunn.


Hver morgen våkner jeg på havets bunn. En bortkommen skapning som ikke vet hvilken retning som er opp eller ned, så mørkt er det. Jeg svømmer en vei, tenker det må være i retning overflaten, men det er ingen lys som forteller meg at jeg er på rett kurs.

Det er den mørke tiden. Man mister retningssansen. Det skjer oss alle, men jeg blir like forbauset hvert år. At det kan bli så mørkt.

Dette året har hatt lysglimt. Vi kjøpte vårt livs første leilighet, reiste til Beirut, Danmark, England. Jeg ble fastansatt. Seilte sammen med min fineste venn, og en helg i oktober gikk vi i badstue og badet i innsjøen ved en hytte i Sverige. Om morgenen var det dis på vannet og dugg i gresset.

Samtidig så jeg sykdom på nærmeste hold, og plutselig var leiligheten min full av blomster. En bolig måtte tømmes, en begravelse arrangeres. Det jeg skyver til side på dagtid innhenter meg i drømmene.

Noen jenter på jobb med hang til det spirituelle fortalte meg at dette er året for prøvelser. Et år hvor ting som er vanskelige når sin topp, hvor det må ryddes opp og løses for at ting ikke skal bli enda verre. Som at alt det fæle som kan skje, skjer. Jeg kan se det i mitt eget liv. Det startet med verk i en tann som til slutt måtte trekkes, endte med at en ulmende sykdom til slutt ble umulig å lukke øynene for. I år har jeg sittet på første rad i tre begravelser.

Og jeg hører det fra andre. Forhold som lenge har tæret på, som endelig ender i skilsmisse. Bisarre lammelser og skrekkelige infeksjoner.

Det er snart på tide at den føniksen karer seg opp av asken. Jeg trenger å vite at brannen er slukket nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar