søndag 8. juli 2012

nummer tjuetre.


Etter femten års vennskap står to jenterom tomme i nummer tjuetre. Femten år med å løpe tjue meter, forbi nummer tjueen, i joggebukser og store gensere, med å frakte dyner til om kvelden og fra om formiddagen, med å leke store og se kanskje hundre filmer og drikke litervis med saft. Femten år og nå står to jenterom tomme.

Anna skulle bli dataingeniør eller kanskje postdame. Skulle fylle ut skjemaer og skrive viktige ting inn på dataen. Christina skulle gifte seg med Leonardo DiCaprio eller Ben i A1 og ha hus i Spania. Jeg skulle bli forfatter og ha en datter som het Jeanette. Helst med Bryan i Westlife.

Sånn ble det heldigvis ikke. Vi dro til utlandet og fant og mistet franskmenn, byttet og jagde drømmer vi ikke visste vi hadde før de ble oppfylt, og poket hverandre gule og blå på Facebook. Men vi vendte alltid tilbake til nummer nitten og tjuetre til jul, påske, sommer, sa hei, godt å se deg igjen, har du sett den nyeste Misfits-episoden? Lot som om de tre siste månedene ikke hadde skjedd og drakk saft og så hundrevis av filmer.

Men det går ikke lenger. Tre måneder er blitt til tre år, fire år, og vi kan ikke late som ingenting. For nå står to jenterom tomme i nummer tjuetre, og bare et svakt lys kan skimtes fra rommet i andre etasje over oppgangen i nummer nitten. Vi kan ikke bære dyner frem og tilbake. Ostepopsmuler er støvsugd for lengst, saftflekker er tørket bort og sengene er ikke blitt sovet i på fire måneder. Og jo lenger tid som går, jo lenger tid vil det være siden sengene er blitt sovet i. For jenterommene blir ikke jenterom igjen før miniutgaver av oss flytter inn om mange år og leker store og ser hundrevis av filmer og drømmer om stjernene de skal gifte seg og stifte familie med.

Kanskje det er like greit. Kanskje det er et tegn på at vi lever livet vårt. Ikke det livet vi snakket om den gang med hus i Spania og popstjernekjærester, men et ekte liv pluss minus franskmenn, vodka tonic og små glimt av ren og skjær lykke.

Kanskje det er like greit.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar