søndag 10. juni 2012

för sent för edelweiss.


Legene sier du har høyt blodtrykk, at det er fordi du har et ekstra stort hjerte. Et hjerte som skal forsyne hver del av den to meter og tre centimeter lange kroppen din med blod, en kropp som veier mer enn jeg kan løfte på én gang. Føtter som trenger sko i størrelse 50, bein som trenger spesialbukser med ekstra lange bein, overkropp med myke og litt for korte Abercrombie & Fitch gensere på.

Du har et ekstra stort hjerte, og det er derfor du lager spillelister til venner, inviterer til fester, løser venners foreldres dataproblemer og skifter lyspærer på badet uten at man engang trenger å be om det. Det store hjertet ditt vil så mye, ser bare muligheter, og det er derfor du har to jobber og eget firma i en alder av 24 år.

Men selv et stort hjerte kan ikke romme hele verden. Jeg vet nå at det ikke engang kan romme hele min verden. Det er skuffelse og offer mellom linjene i mange av de 2216 meldingene vi sammenlagt har sendt hverandre, og jeg kan ikke telle på mine ti fingre alle de timene jeg har ventet på deg. Vært på vei ut døra da jeg får spørsmål om jeg ikke kan vente en halvtime med å komme. Fått vite at du kommer om førtifem minutter og fått ”knock knock” på mobilen først to og en halv time senere.

Jeg lurer på hvilken hensikt hjertet ditt har med å kontakte meg to måneder og tre dager etter at vi ble enige om at det skulle være siste gang du lå i senga mi og jeg måtte få trøst av mamma som ikke engang hadde visst at du eksisterte. Å forsikre deg om at mitt hjerte er like helt? Eller er det nå jeg skal redde deg, som jeg ikke fikk lov til før? Kanskje er ikke hjerter involvert denne gangen i det hele tatt?

Du har et ekstra stort hjerte, og det er vanskelig å takke nei til en forespørsel om jeg ikke vil ha min del av det tilbake. Men mitt hjerte er bare et vanlig hjerte, og selv om det er beskyttet av piggtråd og elektriske gjerder, vet jeg at det er en god sjanse for at du vil trenge deg inn og punktere det.

Inntil da vil jeg barrikadere det så godt jeg kan og huske at en del av et ekstra stort hjerte ikke er nok. For da er det jo fortsatt en stor del som kan fordeles på alle de andre, alle grunnene til at jeg ventet på deg i time etter time og kjente piggtråden presse mot hjertet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar